En çok kilo aldıran 4 yiyecek

Spread the love
En çok kilo aldıran 4 yiyecek

Sağlıklı olduğuna inandığınız bazı kilo aldırıcı gıdalar kilo verme çabalarınıza ters düşebilir. Eğer kilo vermeye çalışıyorsanız uzak durmanız gereken kilo aldıran gıdalar hakkında bilgi verdik. İşte en çok kilo aldıran 4 besin…



Meyve suyu tüketimi

Daha sağlıklı olduğunu düşündüğünüz için meşrubat yerine sık sık meyve suyu mu içiyorsunuz?Ne yazık ki, taze sıkılmış meyve suları bile kilo almanıza neden olabilir. Taze meyvelerin çok sağlıklı gıdalar olduğu su götürmez bir gerçek; ancak, bir bardağı doldurabilmek için çok fazla meyvenin suyuna ihtiyaç vardır ve bu, beslenme uzmanları tarafından önerilen günlük şeker alım miktarından daha fazlasını içerir. Ayrıca, işlenmiş, paketlenmiş meyve suları, meşrubatlardan pek de farklı değildir. (Bunların çoğu, meyveyi sadece güzel görünümlü paketlerine koyar).

En çok kilo aldıran 4 yiyecek

Katılımcıları postmenopozal 49,106 kadından oluşan bir çalışmada, düzeni olarak %100 doğal meyve suyu tüketmenin kilo alımını artırdığı gözlemlendi. Çalışma gerçekleştirilirken vücut kitle indeksi, yaş, yaşam tarzı ve diyet değişiklikleri ile ilgili veriler dikkate alındı. Bu kilo alımının arkasında yatan neden ise meyve sularının liften çok daha fazla şeker içeriyor olması, özellikle de çoğu insan posasız olanları tercih ettiği için.

Canınız şekerli bir şeyler içmek istiyorsa eğer, içme suyunuza %100 doğal meyve suyu katın (veya asitli bir şeyler istiyorsanız maden suyunuza). Bardağın 2/3’ü içme suyu, kalanı meyve suyu şeklinde karışımı hazırlayın. Ekstra tatlandırıcı kullanmayın.

İşlenmiş kahvaltılık gevrekler

İşlenmiş kahvaltılık gevrekler de şişmanlatıcı gıdalardır. Televizyonda her gün karşımıza çıkan reklamlar, bu gevreklerin çok sağlıklı olduğunu ve onları her sabah kahvaltıda tüketmemiz gerektiğini bize söyler. Bununla birlikte, sağlığa olan etkileri gerçek manada yıkıcıdır; bunun yanı sıra, kilo artışına neden olur.İşlenmiş kahvaltılık gevrekler bol miktarlarda rafine şeker veya toksik yapay tatlandırıcı ve yağları içerir. İçeriklerinde bulunan diğer malzemelerin detayına girmeyeceğiz bile.

Kahvaltı da tahıl tüketmek istiyorsanız, iyisi mi, yulaf, kinoa ve buğday kepeği gibi doğal olanları tercih edin. İçlerine taze meyve, kuru yemiş ve %100 doğal bal ekleyebilirsiniz. Bununla birlikte, her ne kadar kullandığınız malzemeler çok sağlıklı olsa da, tükettiğiniz miktara her zaman dikkat edin. İşin anahtarı ölçülü olmakta yatar; unutmayın, suyun bile fazlası zararlıdır.

Sosis ve salam

Kırmızı etler ve sosisler şişmanlatıcı gıdalardır. Demir ve proteinin zengin birer kaynağı oldukları doğru olsa da, aynı zamanda bileşiklerinde doymuş yağlar vardır. Bu yağlar, fazla miktarlarda tüketildiğinde çeşitli sorunlara neden olabilir.Doymuş yağlar, çoğunlukla, kötü kolesterol seviyelerini arttırır ve böylece kardiyovasküler hastalıkların gelişmesine neden olur. Buna ek olarak, bu yağlar vücudun belirli bölgelerinde, karın ve bacaklar gibi, çok çabuk birikir.

Diyet ürünler

“Light” veya diyet ürünler şişmanlatıcı gıdalar arasında başı çeker. Günümüzde, her bir ürününün normal ve light seçeneğini piyasaya sunan markalar mevcut. Bununla birlikte, çoğu “light” ürün, genellikle bir bileşeni azalttıkları zaman yaşanan lezzet kaybını telafi edebilmek için sodyum, yağ ve diğer toksik ve yapay tatlandırıcılarla doldurulur. Mutlaka bu tarz gıdalardan da uzak durun.