YASEMİN YALÇININ RAHATSIZLIĞI FİBROMİYALJİ NEDİR?

Spread the love
YASEMİN YALÇININ RAHATSIZLIĞI FİBROMİYALJİ NEDİR?
YASEMİN YALÇININ RAHATSIZLIĞI FİBROMİYALJİ NEDİR?

Sosyal medyada bir yazı Yasemin yalçından kötü haber?insan ister istemez tıklıyor ne olmuş diyee! aaa bu arada Sevgili Yasemin hanımın rahatsızlığını bile yanlış yazmışlar 40 yıllık FİBROMİYALJİ olmuş FİBROMİYENJİ 🙂 yazılar aynen şöyle:



!!Ünlü Tiyatro Sanatçısı ve oyuncu Yasemin Yalçın’ın 10 yıldır baş etmeye çalıştığı ve tıpta tedavisi bulunmayan Fibrominyenji (kas ve bağ dokusu hastalığı) hastalığı nedeniyle hareketsiz kalmaya başladığını söyledi.”

sizleri bu hastalık hakkında bilgilendirmek için FİBROMİYALJİ NEDİR paylaşmak istedim

Fibromiyalji nedir?

YASEMİN YALÇININ RAHATSIZLIĞI FİBROMİYALJİ NEDİR

Hiç çalışmadığınız günlerde bile kendinizi sürekli yorgun hissediyor, her yeriniz ağrıyorsa; vücudunuzdan

tüm enerji çekiliyor; kol ve bacaklarınızda derman kalmıyorsa; siz de fibromiyalji hastası olabilirsiniz

Ağrı ve yorgunluk şikayetleriyle aylarca hatta yıllarca tanı konulamadığı için doktor doktor dolaşan, çevreleri tarafından ‘hastalık hastası’ olarak damgalanan birçok kişi aslında fibromiyalji hastası.

Dr. Fizyoterapist Gamze Şenbursa tıpta, yumuşak doku romatizması olarak tanımlanan, kadınlarda erkeklere göre yedi kat daha fazla görülen sinsi hastalık hakkında; “Fibromiyalji depresyon, sabah sertliği, karında kramp, yorgunluk ve uyku bozukluklarının da eşlik ettiği, eklem, kas ve yumuşak dokuda ağrıya sebep olan bir hastalık” diyor.

Fibromiyaljili hastalarının yarısından çoğu her yerlerinin ağrıdığını söyler. Hastaların çoğunlukla yaygın vücut ağrısı olmasına karşın, ana odak bir veya iki bölgedir. Ağrı yanıcı, zonklayıcı yada sabit olabilir. Sıklıkla sabahları daha kötüdür, gün içerisinde iyiye gider ve geceleri yeniden kötüleşir. Bir diğer belirti uyku bozukluğudur.

18 Hassas nokta
Fibromiyalji hastalarında bazı duyarlı noktalar var. Bu noktalardaki ağrı tanıyı koyduran en önemli kriter. Duyarlı noktalar, boyun, omuz, üst göğüs ve bel bölgesinde kümelenir. Toplamda 18 duyarlı nokta bulunur. Hastalığa baş dönmesi, migren, soğuk intoleransı, sık idrara çıkma, karpal tünel sendromu, çene ağrısı, deri duyarlılığı gibi farklı patolojiler eşlik edebilir. Tanı koyulması için 18 hassas noktanın en az 11’inde ağrı tespit edilmeli.”

Ayrıca doktor Ümit Aktaş ın fibromiyalji tedavisi için kür tarifi nede bakmak isterseniz Tıklayın

Fibromiyalji hastalarında beslenme önemlidir. Stresi yok etmeye vücuttaki toksinleri temizlemeye ve bağışıklık sisteminin desteklemeye yardımcı olur. Bu hastaların özellikle şeker, kafein ve alkol tüketiminde dikkatli olmaları gerekiyor. Bazı araştırmalara göre magnezyum takviyesi fibromiyaljili hastaların semptomlarını azaltmaya yardımcı oluyor. Ve tabii bu belirtiler varsa bir uzmana görünmenizde yarar var.

kaynak:http://sozcu.com.tr/kadin